Posted on Lämna en kommentar

Julklappstips

Jul med Iria

Så står man där i december och börjar känna sig stressad inför julen, det var ju det där med julklapparna. Förra årets löfte ekar i huvudet att ”nästa år då ska julklapparna vara klara i oktober”. Det är ju inte bara att det ska hinnas med, jag känner att det är så mycket man ska och vill ta hänsyn till. Jag vill köpa något som  uppskattas och som varar länge. Helst ska julklappen inte gjort för stor påverkan på vår omvärld heller.

I vår familj går vi på en föreställning tillsammans allihop runt jul, det har vi gjort sedan barnen var små. Nu kan vi minnas tillbaka till många spännande, knasiga eller konstiga föreställningar. Det är roligt. Men självklart har vi julklappar också under granen, fast kanske inte lika många som förr.

Här tipsar jag om naturbarns 5 bästa julklappar ur webbutiken:

  1. Fjärilsuppfödning tillsammans med en fjärilsbok. Boken kan man bläddra i och läsa ur nu på vintern och så kan man förbeställa larverna så att de kommer i mars. Sedan får du följa larverna från riktigt små till stora, puppa och till sist fullvuxen tistelfjäril. Dessa släpper man ut en fin vårdag. Kanske sår ni frö så att fjärilarna har tillgång till blommor. Detta är en julklapp som varar hela våren!
  2. Småkrypsbok och en tittburk. Vet du att nedbrytarna finns där nere under löv och mossa faktiskt hela vintern och tidigt på våren kan du hälsa på dom i din trädgård, park eller skog. En tittburk kan du även använda till att titta på stenar, växter och annat kul i förstoring.
  3. En kikare och ett fågelspel. Detta passar ett litet större barn eller en nyfiken vuxen. Kikaren är en mindre modell men en riktig och välfungerande kikare, den är till och med tålig för stänk och ösregn. Spelet är ett roligt familjespel och samtidigt som du spelar lär ni er olika fåglar. För yngre barn kan man välja en enklare kikare och ett memoryspel om fåglar.
  4. Fåglar med ljud är väldigt populära och de används på olika förskolor. En fågel tåler 8000-10000 tryckningar och efter det så kan du byta batterier om du är händig med nål och tråd. Dessa är helt säkra för barn i alla åldrar och de är tillverkade av återvunnet material. Det finns ett paket med 5 fåglar i ifall du vill ge till många, lite bättre pris. Du meddelar i så fall i kassan vilka du önskar. Talgoxen är en favorit.
  5. Pysselböcker!! Själv älskade jag pysselböcker som barn. Och visst är det härligt att ha ett helt ledigt jullov framför sig efter julaftonsståhejet att se fram emot. Tänk att krypa upp i soffan med en pysselbok. Naturbarn har flera olika men denna är väldigt fin!

Posted on Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *