Posted on Lämna en kommentar

Palmhuset – Trevligt utflyktsmål i Göteborg

Är ni i närheten av Göteborg och söker efter ett trevligt utflyktsmål? Då är Palmhuset helt perfekt.

Palmhuset är ett stort växthus som ligger i Trädgårdsföreningen i Göteborg och har en yta på nästan tusen kvadratmeter. Bara mittsektionen av växthuset håller ett trettiotal växter, bland annat palmerna som har gett byggnaden dess namn. På varje sida av mittsektionen finns två andra rum, Tropikhuset och Vattenhuset på ena sidan och Medelhavshuset och Kameliahuset på andra. 

Det är en lagom lång promenad genom byggnaden och man får uppleva många olika miljöer och se häftiga och kanske tidigare okända växter. Palmerna sträcker sig upp mot det höga taket, kakaoplantan gömmer sig i det gröna och vem visste att jättenäckrosens blad kunde bli så stora?

Det finns mycket att utforska och samtidigt sittplatser för den som vill sitta ner en stund och njuta av miljön. Det är en lagom tur för de små och samtidigt en uppskattad upplevelse för större barn och vuxna. 

Intill Palmhuset ligger en mysig lekplats och det finns även gott om springyta på de stora gräsmattorna för de som behöver leka av sig. I ett växthus bredvid kan man också låna en solstol gratis om bänkarna är fulla eller om man glömde filten hemma. 

Ta med egen picknick eller köp lite fika på ett närliggande café och njut av Palmhuset, lekplatsen och den trevliga parken som Trädgårdsföreningen erbjuder. Förgylla utflykten ännu mer med ett roligt spel på picknickfilten. Förslagsvis en omgång av Majas naturmemo eller Småkrypsmemory

Palmhuset är öppet året runt och har generösa dagliga öppettider. Läs mer om plats och öppettider på Trädgårdsföreningens hemsida.

Posted on Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *