Utbildning

 

Kunskaper – Inspiration – Praktiska tips

Sedan flera år tillbaka utbildar och inspirerar jag förskolepedagoger, lärare, natursnoksledare och andra som arbetar med barn.  Gemensamt för all utbildning hos naturbarn är att de ger inspiration, kunskapspåfyllning och massor av praktiska tips. 

Kreativ naturkunskap, teknik och fysik är några av de ämnen som jag erbjuder. Ofta bestäms ämne efter vad ni jobbar med just nu eller vad ni planerar att arbeta med framöver. Ibland ses vi i min kurslokal i Trelleborgs kommun men jag tar mig gärna ut till er förskola, skola, skog eller park, så har vi utbildningen på plats i er hemmiljö.

Varje termin erbjuder naturbarn dessutom ett antal inspirationskvällar. Då ses vi i naturbarns lokal, fikar gott, möter andra likasinnade och får en timmes inspiration av ett aktuellt ämne. 

Vill du veta mer om naturbarns utbildningar kontakta mig eller kom på en inspirationskväll i naturbarns lokaler. 0730-408040, info@naturbarn.com / Sophie

Naturbarns inspirationskvällar 

Kom till Villie byväg i Trelleborgs kommun! Kvällarna börjar alltid med kvällsfika och därefter följer en timmes fördjupning i kvällens ämne. Ofta ges det möjlighet att testa saker och att nätverka framför brasan ingår alltid. Dessa kvällar är uppskattade och en anmälan krävs för antalet platser är begränsade. 

Höstpedagogik

Tema hösten 2022

28/9 Matlagning över öppen eld och samtal om utepedagogik tillsammans med Sophie på naturbarn

Vi lagar mat tillsammans, myser runt brasan och samtalar om utepedagogik, eldens betydelse och mycket mer.

5/10 Småkrypssafari 

Hur planeras en småkrypsaktivitet, vad behövs och vad ska man tänka på. Genom småkrypen lär vi oss om naturens kretslopp och biologisk mångfald.

11/10 Höstspaning

Hur förbereder naturen sig för den kalla årstiden. Smarta strategier och livsfarliga chansningar. Hur kan vi hjälpa naturen?  Det blir även tips på hur höstens naturmaterial kan användas till roliga kreativa pyssel?

20/10 Fysik i vardagen

Visst är det hopplöst svårt med fysik, eller? Gungan på skolgården, isglassen, suddgummit och mycket annat i vår vardag visar och lär oss om fysikaliska fenomen. Vi ska bara ta på oss ”fysikglasögonen” och det gör vi under denna inspirationskväll.

OBS: Obligatorisk anmälan. Kom inte om du är sjuk, avbokning fram till samma dag utan kostnad. 

Inspirationskvällar i naturbarn kurslokal – praktisk information

Naturbarns populära inspirationskvällar riktar sig till de som arbetar inom förskola men alla som på något sätt arbetar med barn är välkomna. Scoutledare, friluftsfrämjandet, lärare och fritidsledare har också glädje av kvällarna.

Plats: Villie byaväg 239-0 i TRELLEBORGS kommun.

Program: Vi börjar med kvällsfika. Vid 18 startar en föreläsningen/guidad naturinspiration med dagens ämne som varar ca 1 timme. Vi kommer att vara i kurslokalen men ute om vädret tillåter. Det finns gott om tid efteråt för frågor, mingel, mer fika, handla för de som vill.

Tid: 17:30 – ca 19:30

Kostnad: 260:- inkl moms. Då ingår fika och föreläsning. Betala görs på plats kontant eller via swish, förskolor och skolor kan faktureras.

Anmälan: Antalet platser är begränsade pga lokalens storlek så en anmälan krävs (meddela även eventuella matallergier).  info@naturbarn.com, 0730-408040.

 

 

Exempel på utbildning  – Naturen som pedagogiskt verktyg 

Hur vi använder naturen till pedagogiska övningar, lekar och experiment efter rådande årstid. På så sätt lär vi oss mer om naturen och också om sambanden i naturen. Dessa samband som faktiskt är en förutsättning för våra liv. Ny kunskap, övningar och tips presenterade utomhus!

För vem: Förskolepedagoger och andra som arbetar med barn i förskoleålder.

Var: 2 timmar i er utemiljö. Ute, inne, eller kombinerat. 

För pris och mer information kontakta naturbarn, info@naturbarn.com, 0730-408040.