Utbildning

Naturbarns inspirationskvällar 

Under flera år har naturbarn varje termin erbjudit inspirationskvällar i kurslokalen på Villie byväg i Trelleborgs kommun. Kvällarna börjar alltid med kvällsfika och därefter följer en timmes fördjupning i kvällens ämne. Ofta ges det möjlighet att testa saker och att nätverka framför brasan ingår alltid. Dessa kvällar är uppskattade och en anmälan krävs för antalet platser är begränsade. Våren 2022 blir extra spännande för då kommer vi även få besök av två gästföreläsare. 

OBS: Vi tar hänsyn till de pandemirestriktioner som finns. Bland annat begränsar vi antalet deltagare. Anmälan krävs alltid till inspirationskvällarna för att vi ska kunna planera men självklart ska man inte komma om man är krasslig. Avanmälan kan ske ända fram till samma dag som inspirationskvällen utan kostnad. Självklart håller vi en dialog. Kvällarna kan komma att hållas utomhus vid brasan men i så fall ges besked i god tid.

 

Vindflöjlar

Tema våren 2022

23/3 Hållbar utveckling i förskolan tillsammans med Anette Barr från Biopedagogen

Ett viktigt, aktuellt, spännande och framför allt kul område att ta sig an. Om att finna nya vägar och väcka framtidstro.

OBS FLYTTAD TILL 28/9 Matlagning över öppen eld och samtal tillsammans med Sophie på naturbarn

Vi lagar mat tillsammans, myser runt brasan och samtalar om utepedagogik, eldens betydelse och mycket mer.

28/4 Konstnärligt skapande av naturmaterial tillsammans med Kerstin Engblom Clavijo från Ateljé Natur

Kerstin är illustratör och naturpedagog med en otrolig energi och skaparglädje. Hör henne berätta om hur du gör färg av naturmaterial, skapar trollspön, ormar och drakar.

10/5 Småkryp ”next level” tillsammans med Sophie på naturbarn

Vi går på djupet och lär oss mer om några av våra vanligaste småkryp, tittar i mikroskåp och gör snälla experiment.

Inspirationskvällar i naturbarn kurslokal – praktisk information

Naturbarns populära inspirationskvällar riktar sig till de som arbetar inom förskola men alla som på något sätt arbetar med barn är välkomna. Scoutledare, friluftsfrämjandet, lärare och fritidsledare har också glädje av kvällarna.

Plats: Villie byaväg 239-0 i TRELLEBORGS kommun.

Program: Vi börjar med kvällsfika. Vid 18 startar en föreläsningen/guidad naturinspiration med dagens ämne som varar ca 1 timme. Vi kommer att vara i kurslokalen men ute om vädret tillåter. Det finns gott om tid efteråt för frågor, mingel, mer fika, handla för de som vill.

Tid: 17:30 – ca 19:30

Kostnad: 260:- inkl moms. Då ingår fika och föreläsning. Betala görs på plats kontant eller via swish, förskolor och skolor kan faktureras.

Anmälan: Antalet platser är begränsade pga lokalens storlek så en anmälan krävs (meddela även eventuella matallergier).  info@naturbarn.com, 0730-408040.

 

Utbildningar i naturbarns regi

Kunskaper – Inspiration – Praktiska tips

Sedan flera år tillbaka utbildar och inspirerar jag förskolepedagoger, lärare och andra som arbetar med barn.  Gemensamt för utbildning hos naturbarn är att de ska ge mycket inspiration och samtidigt fylla på med gamla och nya kunskaper. Ofta ges det möjlighet för deltagarna att arbeta praktiskt.

Kreativ naturkunskap, kemi, teknik och fysik är några av de ämnen som jag erbjuder. Ofta bestäms temat efter vad ni jobbar med just nu eller vad ni planerar att arbeta med framöver. Ibland ses vi i min kurslokal i Trelleborgs kommun men oftast kommer jag ut till er förskola, skola, skogen eller parken och så har vi utbildningen på plats i er hemmiljö.  Vill du veta mer kontakta mig gärna eller kom på en inspirationskväll i naturbarns lokaler. 0730-408040, info@naturbarn.com / Sophie

Exempel på utbildning  – Naturen som pedagogiskt verktyg 

Hur vi använder naturen till pedagogiska övningar, lekar och experiment efter rådande årstid. På så sätt lär vi oss mer om naturen och också om sambanden i naturen. Dessa samband som faktiskt är en förutsättning för våra liv. Ny kunskap, övningar och tips presenterade utomhus!

För vem: Förskolepedagoger och andra som arbetar med barn i förskoleålder.

Var: 2 timmar i er utemiljö. Ute, inne, eller kombinerat. 

För pris och mer information kontakta naturbarn, info@naturbarn.com, 0730-408040.