Utbildning

Alla inspirationskvällar är framskjutna till september månad!

Naturbarn vill inte bidra till eventuell smittspridning och ber er alla att vara försiktiga med er själv och med andra. Därför har vi skjutit på all vårens utbildning och inspirationskvällar och de har istället fått nya preliminära datum i September. Naturbarn erbjuder dock fortfarande utbildning under våren men endast utomhus i er utemiljö. Läs gärna mer om den nedan:

Vindflöjlar

Utbildning ute – Naturen som pedagogiskt verktyg 

Hur vi använder naturen till pedagogiska övningar, lekar och experiment efter rådande årstid. På så sätt lär vi oss mer om naturen och också om sambanden i naturen. Dessa samband som faktiskt är en förutsättning för våra liv. Ny kunskap, övningar och tips presenterade utomhus!

För vem: Pedagoger, grupper upp till 10 personer.

Var: 2 timmar utomhus i er utemiljö

Kostnad: 2500:-,  körersättning 50:-/mil (exklusive moms)

Inspirationskvällar i naturbarn kurslokal 

Naturbarns populära inspirationskvällar riktar sig till de som arbetar inom förskola men alla som på något sätt arbetar med barn är välkomna. Scoutledare, friluftsfrämjandet, lärare och fritidsledare har också glädje av kvällarna.

Plats: Villie byaväg 239-0 i TRELLEBORGS kommun.

Program: Lokalen öppnar 17:30 och vi startar med lätt kvällsfika. Bröd, pålägg eller paj. Strax efter 18 startar en föreläsningen med dagens ämne som varar ca 40 min. Det finns gott om tid efteråt för frågor, mingel, mer fika, handla för de som vill.

Tid: 17:30 – ca 19:30

Kostnad: 180:- inkl moms. Då ingår fika och föreläsning. Betala görs på plats via swish, kort, faktura eller kontant.

Anmälan: Antalet platser är begränsade pga lokalens storlek så en anmälan krävs (meddela även eventuella matallergier).  info@naturbarn.com, 0730-408040.

Aktuella inspirationskvällar:

Inspirationskvällar våren 2020 har alla skjutits på framtiden. Nya preliminära datum till hösten!

        – för er som arbetar med barn

        – med fakta och pedagogiska tips

10/9 Småkryp

Hur många ben har en gråsugga? Vart flyttar tistelfjärilen? Hur fångar, studerar och undersöker vi småkrypens spännande värld? Det och mycket mer pratar vi om på denna småkrypsfördjupningskväll.

16/9 Naturen som pedagogiskt verktyg

Hur kan man använda naturens resurser till samarbetsövningar, sinnesövningar, lekar och mycket mer. Naturen är en stor resurs, billig, tillgänglig och fantastisk.

22/9 Naturteknik

Konstruera, skapa ritningar och bygg med hjälp av pinnar, stenar, kottar och annat kul från naturen.

Kunskaper – Inspiration – Praktiska tips

Sedan flera år tillbaka utbildar och inspirerar jag förskolepedagoger, lärare och andra som arbetar med barn.  Gemensamt för utbildning hos naturbarn är att de ska ge mycket inspiration och samtidigt fylla på med gamla och nya kunskaper. Ofta ges det möjlighet för deltagarna att arbeta praktiskt.

Kreativ naturkunskap, kemi, teknik och fysik är några av de ämnen som jag erbjuder. Naturkunskap är det som jag brinner mest för och också oftast det vi utgår ifrån. Ibland ses vi i min kurslokal i Trelleborgs kommun men oftast kommer jag ut till förskola, skola, skogen eller parken och så har vi utbildningen på plats i er hemmiljö.  Vill du veta mer kontakta mig gärna eller kom på en inspirationskväll i naturbarns lokaler. 0730-408040, info@naturbarn.com / Sophie

utbildning