Posted on Lämna en kommentar

Vinterståndare – ibland fulla av frö

Vinterståndare kallas de blommor och frökapslar som stolta och torra står kvar den kalla årstiden. De är inte bara vackra utan har även en praktisk funktion. De håller fröna torra en bit från marken och vinterstormen hjälper sedan till att sprida fröna. Ut och leta efter vinterståndare, samla frön och se om ni kan odla i er fönsterkarm, det är riktigt spännande!!

Ni behöver:

Påsar, hushållspapper, jord och sprayflaska.

Gör så här:

Använd gärna en plastpåse så att inte alla frön trillar ner på marken då ni plockar. Trä påsen över vinterståndaren och bryt loss. Håll den sedan med påsens öppning uppåt och skaka. Förhoppningsvis får ni se massor av små frön. Låt barnen plocka vilka vinterståndare som helst men se gärna till att några röllekor kommer med, de är väldigt lätta att få att gro.

Lägg era frön på hushållspapper och spraya på vatten med en blomsterspruta. Placera gärna på en varm fönsterbräda inomhus. Håll fuktigt. Efter några dagar kommer ni att se att det börjar gro. Strö lite jord mellan plantorna och ni kommer snart få er egen äng i fönsterkarmen.

Posted on Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *