Fjärilslarver från England

Så här går det till

Tistelfjärilslarver skickas från England men är precis samma sort som finns naturligt i Sverige. Att föda upp fjärilar på förskolor, skolor eller i sin familj är en populär aktivitet. Först köper man ett fjärilsset /  fjärilskod från en butik som till exempel från naturbarn. Det finns två olika att välja på. Om man gör det för första gången beställer man ett komplett sett och om man har gjort det innan så har man buren redan och då köper man en påfyllnadskod.

Fjärilsuppfödning

Påfyllnadskod

När du har fått din beställning så ser du att du har fått en kod. Denna kod berättigar till fem larver. Koden har ingen ”bäst före datum” utan du kan använda den när du vill mellan mars och september. Under vintern skickas inga larver av naturliga skäl. Vi vill ju att de ska klara sig efter att vi har släppt ut dom.

När du vet när du vill påbörja experimentet så följer du instruktionerna på lappen med koden och registrerar din beställning. I samband med registreringen anger du det datum som du vill att de ska skicka dina larver från England. Cirka en vecka efter ditt angivna skickdatum får du larverna med posten. De har då all mat de behöver i sin burk. Det tar sedan 3-4 veckor för dina larver att utvecklas till fjärilar.

Här kan du läsa mer om hela processen hos min leverantör.

Tillbaka till blogginlägget om fjärilar.