Posted on Lämna en kommentar

Noboxen nylanseras! Förskolan gör er redo för spännande naturpedagogik!!

Så är det äntligen dax att plocka fram Noboxen igen, uppfräschad och anpassad till läroplanen lpfö18. Först ut är den populära boxen om ”Knoppar och vinterståndare”. Vad är då en Nobox? En Nobox är tänkt att inspirera och förenkla förskolans naturpedagogiska verksamhet. I boxen finns ett häfte som innehåller ett faktaavsnitt, för visst behöver vi alla repetera lite ibland. Ett pedagogiskt avsnitt med anknytning till läroplanen och förslag på mål att arbeta mot. 10-15 olika övningar där ni väljer och anpassar övningar efter era förutsättningar. I slutet på häftet finns plats för egna reflektioner och möjlighet att lägga till egna övningar. I boxen finns också en del material som behövs till en del av övningarna. 

Bygg ut ert material!

Boxen har redan 10-15 väl beskrivna övningar men det finns ju fler. Tanken är att ni fyller på era boxar med tips och ideér efter hand och fyller på material om det behövs. Med tiden så bygger ni ert egna naturpedagogiska bibliotek.

Nobox nr 1 ”Knoppar och vinterståndare”

Nobox nr 1 handlar om ”Knoppar och vinterståndare” och innehåller bland annat Anders Rapps bok och knoppisspelet om knoppar. Övningarna testar bland annat vad som får en knopp att slå ut. Du kan också med hjälp av snören som ingår i materialet följa er egna knopp ute i naturen, varje barn får en unik färg på sitt snöre och om de binder snöret runt sin knopp kan de återvända till ”sin” knopp för att se vad som händer.

Fler boxar

Under våren 2021 kommer alla naturbarns boxar släppas efterhand som de uppdateras. Vill du redan nu läsa mer om boxarna som är på gång så hittar du mer information här.

Posted on Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *