Köpvillkor

Priser
Alla priser som anges är i svenska kronor inklusive moms. Momsen är för närvarande 6% på böcker och 25% på övriga varor. Alla varor säljs för sig, även om det finns flera varor på bilden, om inte annat anges.

Minimiorder
Det finns inget minsta beställningsvärde, alla beställningar är välkomna!

Orderbekräftelse
En automatisk orderbekräftelse skickas till den e-postadress som uppgetts vid beställningen.

Betalning
Du kan välja mellan följande betalningssätt:

Kortbetalning
Vi erbjuder våra kunder att enkelt och säkert använda kortbetalning för att betala sitt köp. Vi använder Nets som är en PSP (Payment Services Provider) betalväxel som hanterar och administrerar internetbetalningar. Netaxept betallösning är certifierad enligt PCI DSS och 3D-Secure ingår som standard.

3D-Secure är en säkerhetslösning för kortbetalningar på internet, framtagen av Visa och MasterCard för att identifiera kortinnehavaren vid kortköp. Identifieringen sker efter att konsumenten har fyllt i sina kortuppgifter och får då fylla i en kod som bara kortinnehavaren känner till. 3D-Secure innebär även att det är den kortutgivande banken, och inte säljföretaget, som bär den ekonomiska risken vid eventuella bedrägerier.

Förskottsbetalning Swish / Bankgiro
Betala inte in några pengar förrän vi har bekräftat din order och du har den totala kostnaden inklusive frakt. Pengarna ska sättas in via bankgironummer 265-8813 eller via Swish 123 350 46 44 (Naturbarn står som mottagare). När pengarna finns på vårt konto skickas varorna som är beställda. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer, annars har vi ingen möjlighet att koppla din betalning till beställningen.

Faktura
Är ni ett företag, förskola eller skola som önskar faktura så kryssar ni i faktura som betalmetod i samband med köp. Glöm inte att ange eventuell fakturamärkning. Tyvärr kan vi inte erbjuda fakturaköp till privatpersoner i dagsläget.

Kontant
Kontant betalning kan endast ske då varorna hämtas på naturbarns lager. Efter beställning hör vi av oss när dina varor står färdigpackad så att vi kan bestämma en tid för avhämtning.

Leverans
Beställningar inkomna innan kl 12.00 skickas normalt samma dag om det är en beställning gjord mot faktura eller kortbetalning. Om någon produkt inte kan levereras inom 5 helgfria arbetsdagar meddelar vi dig detta för att ge möjlighet att godkänna senare leveransdag eller makulera beställningen.

Leverans till utlandet
Vi skickar gärna varor även utanför Sveriges gränser mot förskottsbetalning. Skickas oss ett mail med vilka varor du önskar beställa så meddelar vi dig fraktkostnaden med vändande mail och du kan sedan bestämma om du vill att ditt köp ska gå igenom eller inte.

Leveranssätt
Leveranser med en vikt upp till 500 g  levereras med postens brev. Tyngre leveranser levereras med DHL. Detta innebär att varje försändelse får ett unikt nummer som används när du hämtar ut paketet hos ditt utlämningsställe. Anger du ditt mobilnummer i beställningen, skickas en sms-avi till din mobil. Annars skickas avin till den e-post-adress som du angivet i din beställning. Alla sändningar med DHL är spårningsbara. Har du frågor eller önskemål om din leverans så tveka inte att kontakta oss.

Fraktkostnad
Våra fraktpriser är 69,- för samtliga paket. Fraktpriset gäller endast för leverans inom Sverige.

Reklamation
Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du omedelbart anmäla detta till oss på Naturbarn. Vi garanterar att varan är felfri vid avlämnande till transportören.

Vid felaktig leverans eller om varan är defekt eller skadad är vi angelägna om att du kontaktar oss på info@naturbarn.com, så snart som möjligt så vi kan rätta till felet. Tänk på att spara allt emballage! Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 7 dagar. Skicka inte tillbaka någonting utan att kontakta oss först. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav löses ej ut av oss.

Öppet köp i 14 dagar
Du har som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Returrätt gäller inom 14 dagar efter mottagande. Vi kräver dock att varan är oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Paketet skall packas med omsorg och klara av vardaglig posthantering i stora terminaler. Var därför aktsam när du returnerar varor till oss. Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så sätter vi in pengarna för varan på ditt konto. Vi krediterar inte pengarna för fraktkostnaden. Ångerrätten gäller ej beställningsvaror som tillverkats eller beställts enbart för dig.

Kundtjänst
Du når oss lättast per telefon, 0730-408040 eller via e-mail info@naturbarn.com.

Miljö
Vi försöker i möjligaste mån minimera vår påverkan på miljön. Därför försöker vi så långt det är möjligt att återanvända de kartonger och emballage som medföljer i våra inleveranser.

Övrigt
Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Naturbarn reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella tryckfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll.

Vi kan inte garantera att de färger som visas på webbplatsen exakt återger de färger som produkten har i verkligheten.

Har du frågor angående ditt köp så kontakta oss på telefon 0730-408040 eller info@naturbarn.com. Vi hjälper gärna till.